Junior Rangers Kennismakingsdag

Hou je van de natuur? En ben je tussen de 12 en 18 jaar? Vind je het fijn om van de natuur te genieten op plekken waar je normaal niet komt? En heb je zin om nieuwe dingen te leren, je handen uit de mouwen te steken en het supergezellig te hebben? Kom dan met je ouder(s) naar onze kennismakingsochtend op 4 november 2023.

Op deze ochtend zijn de Junior Rangers van het Dwingelderveld aan het werk in hun adoptieterrein. Staatsbosbeheer heeft het beheer van dit bosvak overgedragen aan de Junior Rangers. Al enkele jaren zijn we minstens 2x in het jaar bezig dit gebied op te schonen. Er staan prachtige jeneverbesstruiken. Wij verwijderen struiken zodat de jeneverbes en de heide meer licht krijgen en proberen ook de jeneverbesstruiken te verjongen.

De nieuwsgierige jongeren die overwegen om Junior Ranger te worden gaan lekker met hun leeftijdsgenoten aan het werk. Dus trek oude kleding aan en stevige schoenen of laarzen. Werkhandschoenen meenemen mag maar hebben wij ook beschikbaar. Gereedschap is aanwezig.

Voor de ouders vullen we de tijd met het vertellen over ons programma voor het komend seizoen. U kunt kennismaken met ons team van begeleiders. Daarnaast is er voldoende tijd om te observeren hoe de jongeren aan het werk zijn maar ook hoe ze veel lol hebben met elkaar.

We verwachten onze gasten om 10 uur tijdens de pauze en starten dan met koffie/thee/ranja met wat lekkers.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina