Westerveld
Overig
Vanaf
vrijdag16mrt201816:00

Weekend Berg en Dal

Weekend voor leden IVN Westerveld

Na zo’n leuke feestavond in verband met het 25 jarig bestaan van het IVN Westerveld ontstond bij enkele leden het idee om een weekendje weg met het IVN te organiseren. Ze heben het idee uitgewerkt: in het weekend van vrijdag 16 maart , vanaf 16.00 uur tot zondag 18 maart tot 17.00 uur gaan we Berg en Dal bij Nijmegen. Het is een mooie plek, met stuwwalen in de nabijheid van het rivierengebied. Het is een heel ander gebied dan waar we wonen. Er is voldoende te zien en te doen.

We overnachten in het Eversbosch, een groepsaccomodatie met 9 slaapkamers voor 28 personen, een goed ingerichte keuken en groepsruimte. Mochten er meer dan 28 mensen mee willen met dit weekend, dan kan dat met bijvoorbeeld een eigen camper of iets dergelijks. Bovendien is er de mogelijkheid om naast de groepsruimte Eversbosch op een naast gelegen huisjesterrrein 2 huisjes te huren voor 4 personen per huisje.
De groepsruimte biedt ruimte voor maximaal 35 personen. Dus dat is dan ook het echte maximum aantal deelnemers aan dit weekend. Dus wil je mee geef je dan zo snel mogelijk op.

Globaal programma

  • aankomst tussen 16.00 en 16.30 en na een kleine verkenning en verdeling van de kamers, een avondmaaltijd ‘potluck’. Dat betekent dat we een gezamenlijke maaltijd gebruiken van gerechten, die verschillende van onze deelnemers , dus jij misschien ook, zelf van tevoren hebben klaargemaakt. Wil je hierin een bijdrage leveren, wil je dat dan bij de aanmelding kenbaar maken.
  • vrijdagavond een lezing van iemand die het gebied kent (Gelderse Poort/Ooijpolder en de stuwwallen)
  •  zaterdag : Gelderse Poort/Ooijpolder per fiets verkennen liefst met een gids uit het gebied of naar voedselbos (info volgt later, wij zijn nog in overleg met IVN Nijmegen.)
  • zaterdagavond na de gezamenlijke maaltijd , die door een aantal vrijwilligers aldaar wordt klaargemaakt, misschien nog een lezing en een kort luchtig programma
  • zondag wandelen in hoger gelegen gebieden/stuwwallen.

Kosten

De kosten voor de twee overnachtingen komen neer op € 65,-- pp. Daarnaast komt mogelijk nog een bijdrage voor het eten en drinken. Nadere informatie volgt.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen

Algemene informatie

vrijdag 16 maart 2018 - 16:00 tot zondag 18 maart 2018 - 17:00
Locatie: 
Eversbosch
Oude Kleefsebaan 134
6571 BK Berg en Dal
Netherlands
Google Maps image