Westerveld
Paddenstoelen
Vanaf
zaterdag19okt201910:00

Paddenstoelenwandeling Berkenheuvel

in het kader van IVN#2uurnatuur Challenge

IVN #2uurnatuur Challenge: Ook in de herfstmaanden is er buiten veel te beleven in de natuur. Ga mee, minstens 2 uur naar buiten, en voel hoe verkwikkend dat is. Kijk op sociale media #2uurnatuur en @ivnnatuureducatie.

De herfst is voor de natuur goed begonnen met meer regen. Precies waar paddenstoelen op wachten. Het bos staat er dit jaar vol mee. We gaan op zoek naar de diversiteit aan paddenstoelen op Berkenheuvel. Dit bos staat bekend als rijk aan paddenstoelen. Na een stuk langs de Bosweg lopen we via een bospad landgoed Berkenheuvel in. Heel oud is het niet, dit bos. Ruim een eeuw geleden werd het aangeplant door landgoedeigenaar A.C. van Daalen. Dennen om geld mee te verdienen en Berken om de stuifzanden tegen te gaan. In het bos liggen veel stuifduinen. Toen een probleem, maar nu, in de beschutting van bos, een voordeel. De hoogteverschillen geven variatie aan licht, vocht en temperatuur waardoor allerlei soorten paddenstoelen er wel een plekje naar hun zin kunnen vinden.

We kijken naar soorten paddenstoelen, de groei, voortplanting, maar ook naar de plek die de paddenstoel inneemt in de natuur. Ook onderwerpen als heksenkringen, vliegendoder, wildpluk, giftige paddenstoelen, gekweekte paddenstoelen.

Aanmelden is niet meer mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Algemene informatie

zaterdag 19 oktober 2019 - 10:08 tot 12:00
Locatie: 
Berkenheuvel, verzamelen bij Toeristisch Informatiepunt Diever
Bosweg 2a
7981 LE Diever
Nederland
Extra Informatie: 

Voor wie: volwassenen, (groot)ouders met kinderen
Kleding: stevige wandelschoenen

Google Maps image