Westerveld
Landschap
Op
zondag14jan201813:30

Nieuwjaarswandeling Vledderveld

Voor leden IVN Westerveld

We maken een korte maar interessante en afwisselende wandeling van ruim 3 kilometer door het Vledderveld. Onderweg nemen we af en toe even de gelegenheid om wat uit te wisselen over de wandeling. Na de wandeling strijken we neer bij Hotel Brinkzicht aan de Brink in Vledder om iets te drinken op het nieuwe jaar.

Voor onze leden die de wandeling willen overslaan, maar toch even elkaar willen ontmoeten: We schatten in dat we tussen half drie en drie uur daar arriveren.

We wandelen onder andere naar het Blauwe gat, dat ook wel het Gat van Dien de Vrij. Enkele decennia terug was dit een meeuwenkolonie. Het veentje - een pingoruïne - is daardoor verrijkt. Je vindt er in de zomer slangenwortel. Nu is het veentje, allen wanneer het vriest in de winter, de ijsbaan van Vledderveen. Vakblad Bos Natuur en Landschap publiceerde er in 2016 een interessant artikel over.

Startpunt van de wandeling is de parkeerplaats aan de Middenweg tussen Vledder en Vledderveen. Vanuit Vledder sla je bij de Tippe af richting Vledderveen. Je rijdt dan langs de Wildehof en voorbij het bord einde Vledder. Enkele tientallen meters daarna staat rechts een bord van een paaltjeswandeling. Daar verzamelen we. Wil  je mee, meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Algemene informatie

zondag 14 januari 2018 - 13:30
Locatie: 
parkeerplaats aan Middenweg
Middenweg
Vledder
Nederland
Google Maps image