Westerveld
Landschap
Op
donderdag29dec202209:30

Midwinterwandeling 2022

Lange winterwandeling door de Eese

Op donderdag 29 december 2022 organiseert IVN Westerveld een midwinterwandeling: een lange wandeling van ongeveer 22 kilometer vanaf Wilhelminaoord, door het Nijensleekerveld en Heerlijkheid de Eese.

De pittige wandeling voert langs weilanden, heide en bos. Heerlijkheid de Eese is daarnaast ook cultuurhistorisch interessant met grafheuvels, bijzondere beplanting en een verdwenen hunebed.  Halverwege de wandeling staat een heerlijk uitgebreide lunch voor ons klaar in Fletcherhotel de Eese.

De volledige wandeling is ongeveer 22 km lang en gaat voornamelijk over zandpaden in deels open gebied. Gebruik daarom goed schoeisel en houd rekening met de weersomstandigheden (wind/regen) voor wat betreft je kleding. Honden mogen niet mee.

Om 9.30 uur starten wij vanaf de parkeerplaats bij het Dorpshuis van Wilhelminaoord aan de Linthorst Homanstraat 14. Voor deelname is aanmelden verplicht. Aanmelding kan tot 18 december 2022.

Aanmelden

Kosten voor deelname (inclusief vegetarische lunch) zijn:

  • IVN-leden € 17,50  per persoon
  • Niet-leden € 20,- per persoon

Je deelname staat vast zodra de betaling is ontvangen.  Als je besluit om toch niet deel te nemen, dan zullen wij de deelnamekosten helaas in rekening moeten brengen. Afmelding wegens ziekte behandelen wij als overmacht. Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 21 december 2022.

Mocht je wel willen deelnemen, maar heb je twijfels of de wandeling niet te lang is, dan kun je er voor kiezen aan een kortere route deel te nemen. Voor die kortere routes vertrekken we van een andere locatie en een andere tijd. Heb je hiervoor belangstelling en wil je meer weten, geef dit dan aan op het aanmeldformulier.

Hoewel de situatie rondom COVID nu anders is dan afgelopen jaren, blijft het volgende van kracht:

  • Neem voldoende maatregelen (afstand en hygiëne) om besmetting tegen te gaan.
  • Als je op de dag zelf CORONA-symptomen vertoont (of in quarantaine zit), blijf dan thuis en meld je af.

Algemene informatie

donderdag 29 december 2022 - 09:30 tot 16:00
Locatie: 
Startplaats Wilhelminaoord bij het Dorpshuis
Linthorst Homanstraat 14
8384 EE Wilhelminaoord
Nederland
Google Maps image