Westerveld
(Moes)tuinen
Vanaf
woensdag18apr201820:00

Korte cursus Uitdagingen in de tuin

Ziekten en plagen

Er zijn talloze uitdagingen in de tuin. Eén ervan zijn ziekten en plagen. En natuurlijk, iedereen weet, voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe? Knap lastig. En als zo’n plaag er toch is wat kan je er het beste aan doen. En natuurlijk wil ik wel pesticidevrij!

Deze korte cursus bestaat uit 2 theorie-avonden en een excursie. Eén avond gericht op de moestuin en siertuin. De 2de avond komen vruchtbomen en struiken aan bod. En op zaterdagochtend 12 mei een excursie naar de vruchtboomkwekerij De Vrolijke Noot in Wapserveen.

Op woensdagavond 18 april verzorgt Mirjam Weisscher een interactieve les Pesticidenvrij tuinieren. Mirjam Weisscher is een enthousiast en inspirerende lesgever voor Velt, Vereniging voor Ecologisch leven, koken en tuinieren.

Onderwerpen die aanbod komen: hoe pak je je tuin pesticidevrij aan? Hoe zit het met biologische bestrijdingsmiddelen? Wat kan je preventief doen? En wat als er toch onkruid of plagen optreden? Deze theorieles geeft je massa’s tips om je verhardingen, (stads)tuin en moestuin aan te leggen en te onderhouden zonder pesticiden. Het geeft je ook een andere kijk op (on)kruiden en suggesties over hoe je te werk kan gaan als je je buur wil overtuigen om geen pesticiden meer te gebruiken. Zie ook www.velt.nu

Er zal deze avond ook een leestafel worden ingericht. Daarnaast zijn er boeken van Velt.nu te koop. Neem contant geld mee als je boeken wilt kopen. Er is géén pin-mogelijkheid. Kijk hier om vooraf een idee te krijgen wat voor boeken er zijn.

Donderdagavond 26 april komt Harrie van Noort van de biodynamische vruchtboomkwekerij De Vrolijke Noot uit Wapserveen ons vertellen over het voorkomen van ziekten en plagen bij vruchtbomen en struiken.

  • Datum: Lezingen op woensdagavond 18 april + donderdagavond 26 april.
  • Excursie op zaterdagochtend 12 mei om 10.00 uur.
  • Tijd lezingen: 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30uur voor een kop koffie en het  Inzien van de leestafel.
  • Plaats: Dingspilhuus, Hoofdstraat 88, 7981 AV Diever
  • Kosten: €10,- (IVN-leden) en €15,- (niet-leden).
  • Opgave, via aanmeldformulier
  • Meer informatie: Mariken Hornman, Tel. 06-34979283

 

 

Algemene informatie

woensdag 18 april 2018 - 20:00 tot donderdag 26 april 2018 - 20:00
Locatie: 
Dingspilhuus
Hoofdstraat 88
7981 AV Diever
Nederland
Google Maps image