Westerveld
Landschap
Vanaf
woensdag13nov201920:00

Korte cursus landschap lezen

Een korte cursus over het lezen van het landschap

Stille taal van bergen en dalen. Verborgen geheimen van hei en bos. Landschap lezen is kijken naar onze omgeving op een nieuwe manier.

Met Guido Nijland hebben we een rasechte onderzoeker en wetenschapper in huis. En we zijn blij en trots dat hij zijn kennis en ervaring met ons wil delen. Guido Nijland is meer dan alleen een boeiende docent. Hij is betrokken bij meerdere IVN-natuurgidsenopleidingen als lid van het opleidingsteam en cursuscoach. Guido heeft de inhoud van de module ‘landschap lezen’ aangescherpt en toegesneden op onze omgeving in Westerveld.

Eerste lezing:

Een natuurlijk landschap kan ons oneindig veel vertellen. Guido neemt ons eerst mee naar verre streken. Naar landschappen die iets verder van huis liggen. Waar kijken we naar als we de taal van het landschap willen verstaan? Wat vertelt ons de vegetatie? Hoe kunnen we de  zichtbare structuren duiden?
Een hoofdstuk apart is het duiden van kaartmateriaal. Wat zien we en wat kunnen we eruit opmaken? Met moderne middelen zullen we op deze eerste avond door Guido aan het werk gezet worden. We leren toveren. Streepjes en vlekjes worden levende beelden.
Maak het mee!

Tweede lezing:

Deze avond blijven we dicht bij huis: het Drentse Landschap. Ook een bewoond landschap heeft ons veel te vertellen. Wat zijn er nog veel verborgen geheimen. Guido zal ons versteld doen staan.

Excursie:

Op de daaropvolgende zaterdagochtend gaan we onder leiding van Guido op excursie naar een uniek stukje landschap in onze gemeente. We gaan te voet verkennen en brengen de theorie in praktijk: lopend lezen.   

Aanmelden is niet meer mogelijk. De cursus zit vol.

Algemene informatie

woensdag 13 november 2019 - 20:00
Lezing Guido Nijland in Hart van Diever te Diever (de zaal is geopend vanaf 19.30 uur voor een kop koffie en thee)
woensdag 20 november 2019 - 20:00
Lezing Guido Nijland.Hart van Diever te Diever (de zaal is geopend vanaf 19.30 uur voor een kop koffie en thee)
zaterdag 23 november 2019 - 09:30 tot 12:30
Locatie wordt nog nadere bepaald
Locatie: 
Hart van Diever
Westeres 7
7981 BC Diever
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten € 15,= voor IVN-leden en € 20,= voor niet-leden

Mocht je niet alle keren kunnen. Geen probleem. Teken je in voor die keren dat je wel kan. Uiteraard wordt dit in de betaling verrekend.

Contactpersoon: 
Google Maps image