Westerveld
Natuur
Vanaf
woensdag07nov201820:00

Korte cursus kunst en natuur

Een korte cursus in de vorm van een drieluik

De cursus bestaat uit twee lezingen en een fietstocht. De korte cursus in het geheel is alléén voor leden van de IVN. De beide lezingen in OverEntinghe zijn ook apart te bezoeken en zijn voor iedereen toegankelijk. In de laatste Adder stond een artikel over Siemen Dijkstra met daarbij de aankondiging van een lezing. Het is nu zover.

Met Siemen Dijkstra gaan we tijdens de lezing naar het landschap kijken, hoe hij daartegen aankijkt en het verwerkt in zijn kunstwerken. Tijdens de fietstocht met hem gaan we oefenen met waarnemingen ter plekke; op zoek naar structuren in het landschap, oude en nieuwe landschappen, landbouw versus woeste grond.

De derde bijeenkomst en het laatste onderdeel van de drieluik is een lezing van Erik van Ommen. Erik van Ommen, schilder, graficus en tekenaar, laat zien welke technieken hij gebruikt om vogels af te beelden. Hij zal laten zien hoe hij de zwaluw in Twente vastlegt, de kluut van het Vlielandse wad, reigers in Afrika en de kraanvogels in het Fochtelooerveen.    

 

Algemene informatie

Kraanvogels, Erik van Ommen
woensdag 7 november 2018 - 20:00
Cultureel centrum OverEntinghe te Dwingeloo (de zaal is geopend vanaf 19.30 uur voor een kop koffie en thee) Lezing van Siemen Dijkstra met als thema: Verhouding mens en landschap
zaterdag 10 november 2018 - 09:30
Fietstocht onder leiding van Siemen Dijkstra. Start 9.30 uur bij de parkeerplaats van de boslounge te Spier ( zelf de fiets meenemen!)
woensdag 28 november 2018 - 20:00
Cultureel centrum OverEntinghe te Dwingeloo de zaal is geopend vanaf 19.30 uur voor een kop koffie en thee, inzien leestafel) Lezing van Erik van Ommen met als thema: Kunstenaar op reis
Locatie: 
Cultureel Centrum Over Entinghe
Entingheweg 13
7991 CB Dwingeloo
Nederland
Extra Informatie: 

Cursus voor leden IVN Westerveld, kosten € 7,50

Contactpersoon: 
Google Maps image