Westerveld
Kind & Natuur
Vanaf
donderdag20apr201700:00

"De bloemen en hun vrienden", fotowedstrijd

Voor jeugd tot 16 jaar en inleveren tot 15 mei

IVN en fotoclub Westerveld organiseren een Fotowedstrijd voor jongeren uit Westerveld tot 16 jaar.

Thema: "De bloemen en hun vrienden"

Doe je ook mee? Er zijn leuke prijzen te winnen! Ben je tussen de 8 en 15 jaar en vind je fotograferen leuk, doe dan mee met deze fotowedstrijd.

IVN Westerveld bestaat dit jaar 25 jaar. Een feestelijk jaar met als thema "Zet de berm in bloei voor de bij" , waar jij ook aan mee kunt doen. Mocht je jonger dan 8 jaar zijn en vind je fotograferen leuk, mag je ook mee doen! 

Hoe?

Bloeiende planten en insecten, als bijen en hommels, zijn op elkaar aangewezen.  Wij vinden bloemen mooi, maar voor sommige insecten zijn ze nodig als voedsel. Kun je met een foto hier iets over vertellen? De foto kun je ook maken met je mobiel, en stuur deze foto voor 15 mei naar info@ ivn-westerveld.nl . Je mag maximaal 3 foto’s sturen van minimaal  1MB elk

Wedstrijd en jury

De vakjury onder leiding van Coby Koops van het programma Roeg van RTV Drenthe zal de mooiste foto uitzoeken. Op het congres over “Bijen, bermen en biodiversiteit” op zaterdag 10 juni dat door IVN Westerveld wordt georganiseerd zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

De vakjury kiest uit alle inzendingen de 20 mooiste foto's. Deze 20 worden groot geprint en vakkundig ingelijst. Uit deze 20 worden vervolgens de winaars gekozen.

Prijzen:

  • Te goedbon fotozaak Britstra Beilen € 100
  • Een ochtend op stap met schaapskudde en herder
  • Op stap met een boswachter.
  • Leuke boeken over natuur en fotografie.
  • Na de expositie krijgen de makers hun ingelijste foto's

 

De makers van de 20 mooiste foto's krijgen bericht dat hun foto is gekozen.

De prijswinaars krijgen uiterlijk  8 juni bericht. Op 10 juni is de prijsuitreiking in Stad & Esch,Westeres 7 – Diever . 

De 20 foto's worden vanaf 9 juni geexposeerd in het Koloniecentrum, Frederiksoord. Daarna willen we op andere plaatsen de foto's laten zien.

We zoeken nog  een mogelijkheid om alle kinderen van Westerveld de mooiste foto te laten kiezen

Er komt ook een wedstrijd voor 16 jaar en ouder

Op 15 april en 22 april zijn er workshops bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld, Ruinen. Je krijgt les in mooie foto's maken en les over insecten. Hier kun je je opgeven.

IVN Westerveld kan de opgestuurde foto's gebruiken.

Folder downloaden: link

 

 

 

Algemene informatie

Verkadealbum Bloemen en haar vrienden
woensdag 29 maart 2017 - 21:00 tot zondag 14 mei 2017 - 00:00
Inzendingen voor 15 mei naar info@ivn-westerveld.nl
Locatie: 
Nederland
Extra Informatie: 

Het thema verwijst naar de titel van een beroemd Verkade plaatjesalbum van de Nederlandse onderwijzer, natuurbescheremer en schrijver Jac. P. Thijsse.

Contactpersoon: