West-Friesland
IVN
vrijdag09dec2016

Weer inbraak botenhuis IVN in Streekbos Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Onbekenden hebben afgelopen week opnieuw ingebroken in het oude botenhuis van het IVN in het Streekbos. De boot wordt nu verplaatst.

Door Tanja Koopen - 9-12-2016, 16:21 (Update 9-12-2016, 16:21)

Het IVN ontdekte de inbraak woensdag. Volgens secretaris Gé Kenter zijn een brandblusser en een zwemvest ontvreemd. Ook is de gebarricadeerde toegangsdeur met geweld vernield. Het is al de vierde keer dat in het botenhuis werd ingebroken. De vorige keer waren de dieven uit op de accu’s van de fluisterboot Wilskracht. ,,Die hadden we nu heel goed beveiligd met stalen hulzen en hangsloten. Ze zijn er niet in geslaagd die los te krijgen.’’

Ondergronds
De inbraken en vernielingen waren voor het IVN aanleiding een nieuw botenhuis te bouwen op een plek meer in het zicht. Dus is naast het Streekbos Paviljoen een nieuw, deels ondergronds botenhuis gebouwd. Hier wordt de Wilskracht nu neergelegd om erger te voorkomen.

Het nieuwe botenhuis wordt beveiligd met schriklicht en alarm. ,,Als een onneembare vesting. Het is erg dat het moet.’’ Het nieuwe onderkomen wordt gefinancierd met eigen middelen, sponsor en donateurs. Er resteert nog een gat van zo’n drieduizend euro, nodig om de beveiliging aan te brengen. Wie het IVN wil helpen dit te overbruggen kan bellen met Gé Kenter via tel. 06 55733077.