West-Friesland
Natuur in de Buurt
zondag15apr2018

't Komt goed met Kees en z'n stekels

OOSTWOUD - Het ging een tijdje geleden niet zo goed met het egeltje Kees. Bij opvangcentrum De Bonte Piet hebben ze hem de winter door geholpen. Zijn vrijlating werd zondagmiddag een kinderhappening.

Door Martin Menger - 15-4-2018

Er waren nog drie andere egeltjes, die in het natuurgebied Het Egboetswater weer van hun vrijheid mochten gaan genieten: Prikkeltje, Miepie en Hashtag 34. Stuk voor stuk waren ze deze winter te ziek en te mager om in hun winterslaap te komen. En egels die het niet redden, of in hun wanhoop overdag ook door een park of tuin schommelen, die vinden dan hopelijk onderdak bij De Bonte Piet.

Screenshot-2018-4-16-DigikrDaar tegenover staat dus de vrijlating. In dit geval sloegen vrijwilligers van De Bonte Piet en van de natuurvereniging IVN de handen ineen. Want de gedachte was dat er misschien wel een paar liefhebbers zijn die dat eens met eigen ogen willen zien.

Prikneussie
Dat bleek een te behoedzame schatting, erkende Ria de Graaf namens het IVN: „We hebben meer bezoekers dan in het Streekbos." Op de Liederik stond zowat een file en op het grasveld voor het IVN-gebouwtje Het Egboetje stond een korte tijd later een groep van meer dan honderd mensen. Met erg veel kinderen die zo'n prikneussie wel eens van dichtbij wilden zien.

© Foto’s Holland Media Combinatie