West-Friesland
Natuur
zaterdag29sep2018

Seeds Meet Technology Fair

Donderdag 27 en vrijdag 28 september heeft de 9e Fleuroselect Home and Garden Conference plaatsgevonden in onze provincie. Een internationaal gezelschap, bestaande uit 65 studenten en jonge professionals uit 6 Europese landen, bezocht o.a. West-Friesland.

Fleuroselect Op donderdag 27 september toerde het gezelschap langs enkele West-Friese zaadbedrijven, die actief zijn in de hobbymarkt, en bezocht ook het pas geopende ‘Sow to Grow’ in Enkhuizen.

Fleuroselect In het kader van het conferentiethema “De jeugd vandaag, toekomst van morgen” heeft organisator Fleuroselect aan IVN West-Friesland gevraagd om als groene afsluiting van die dag een kinderactiviteit in het Streekbos te verzorgen. Een aantal IVN-schoolgidsen nam het gezelschap mee om ze door de ogen van een kind te laten ervaren hoe het is om waterdiertjes te vangen, de flora en fauna van het Streekbos te ontdekken (kruiden, bomen meten en weten) en een kleine vaartocht te maken met de fluisterboot.

Fleuroselect De groep heeft zich uitstekend vermaakt in het Streekbos tijdens de IVN-natuuractiviteiten die op deze manier mensen en natuur als onderdeel van deze conferentie hoopt te verbinden. Een gepaste dagafsluiting, naast een ‘volwassen’ bezoek aan een beurs, symposia en lezingen over zaad, -technology en aanverwante zaken.

Toos Brink