West-Friesland
Overig
zondag15mrt2020

NL Doet dagen bij IVN in het Egboetswater

Groep 8 van basisschool De Schelp uit Wervershoof heeft vrijdag 13 maart wind en regen aan de laars gelapt, de stoere klas kwam op de fiets naar het Egboetswater. Daar stond het gereedschap, de helmen en de begeleiders klaar om in groepjes de knotwilgen van hun takken te ontdoen. Die oer Hollandse bomen groeien keihard en worden om de twee jaar gesnoeid. Samen een takkenril maken is een ‘pittige’ klus maar de egels, vogels en insecten zullen ze dankbaar zijn want het is een prima nest- of schuilgelegenheid. Een waar-of-niet-waar kwis om warm te blijven gaf dikke pret en deze jaarlijkse klusdag was een superleuke buitenervaring voor ze. De NL Doetdagen werden gesponsord met koek en mandarijntjes van Deen, lekkere appels van fruitboer J.Beerepoot en een bidon van Rabo die de inzet van alle deelnemers op deze manier waardeerde.   

Ruud Dijkstra Ria de Graaf 1De takken van de knotwilgen werden zaterdag ook weer gebruikt als steun om de zelf gevlochten eenden korf van Ria de Graaf in het water te stutten. Wel een fris karweitje, maar daar zit Ruud Dijkstra niet mee. Gewoon je waadpak aan en het resultaat mag er zijn. Nog een beetje riet erin en het nestje is al gebruiksklaar voor moeder eend. Met een klein team van noeste vrijwilligers is de rest van de knotwilgen aangepakt en al het snoeihout rondom het Egoetje geschoond. En slager Cees Blokdijk zorgde ook dit jaar weer voor een welkome pan NLDoet snert!

NL Doet Takkenril 2020De Ecowerkgroep deed ‘zwart’ mee aan de NL Doet dag zaterdag en heeft de braamstruiken op het Ecoproject flink gesnoeid, een stekelig klusje. Deze harde werkers van Egboetsterrein en Ecoproject zorgen er voor dat het publiek kan blijven genieten van deze groene pareltjes in Wëst-Friesland. Die daardoor ieder jaar mooier worden dank zij hun bijdrage!

Namens alle vrijwilligers van de NL Doetdagen 2020, Toos Brink