West-Friesland
Natuur in de Buurt
zaterdag26okt2019

Nacht van de nacht in ’t Egboetje.

Om 18.00 uur was het natuurlijk nog niet echt heel donker, dus kregen we (25 bezoekers) binnen eerst wat te horen over het ontstaan van “de nacht van de nacht” en over het kijken naar de sterrenbeelden.
Hierna begonnen we buiten en zijn we eerst even bij de vleermuiskasten geweest. Nu konden we nog zien of er wat in zat. Er was één kast waar nog vleermuizen in zaten. De andere waren leeg. Maar vleermuizen slapen natuurlijk ook gewoon in bomen en ze zijn ook weer op doorreis.
Terwijl we in het bos waren werd het steeds wat donkerder. Er waren voeldozen waar je moest voelen wat er in zat. De kinderen hebben mooie tekeningen gemaakt in het donker. Lastig! Als je niet goed kan zien waar je tekent.

IMG-20191030-WA0004Hand in hand als een lange sliert gingen we weer verder in het bos. We hoorden een uil en we zagen echte vleermuizen vliegen. We hebben zelfs het geluid kunnen opvangen.
Nog een stukje alleen (met papa of mama) langs het touw door het bos, waar het inmiddels echt wel heel donker was en we hebben afgesloten bij het kampvuur met marshmallows. Wat een verrassing! Alle kinderen, vaders, moeders, oma’s en opa’s etc. waren heel enthousiast!

het was pikkedonker!” Nikki (6)

gaan we nu al terug?” Anouk (8)