West-Friesland
Slootjesdagen
dinsdag06apr2021

Landelijke IVN Slootjesdagen 2021

Zaterdag 12 juni Gezinsactiviteit Wonderlijke waterdiertjes vangen

Met schepnet wonderlijke waterbeestjes vangen. Start om 13.00 uur tot 16.00 uur  bij het Egboetje, het knusse IVN-verblijf in het Egboetswater.

slootjesdagenSpannend voor kinderen en ouders: genieten van een verrassende doemiddag aan de waterkant met schepnetje, zoekkaart en pollepel in de hand. Hoe schoner het water hoe beter de vangst. Egboetswater Liederik 15, 1678 JC in Oostwoud (N240 afslag Hauwert)
Aanmelden via egboetje@ivn-westfriesland.nl
Kosten € 2,- p.p. incl. IVN zoekkaart, loeppotje etc. Aanmelden vooraf is noodzakelijk om op de hoogte te worden gehouden over het aanpassen van de activiteit aan de dan geldende groepsmaatregelen door de overheid.

Zondag 13 juni Gezinsactiviteit: Wonderlijke waterdiertjes vangen in het Streekbos

Met schepnet, loepjes en zoekkaarten bij de hand en kijken wat er leeft onder water. Doe mee met de landelijke actie IVN Slootjesweekend.

slootjesdagenVerzamelen om 14.00 of 15.00 uur bij IVN in Streekbos Paviljoen Bovenkarspel, daarna wandelen met de gids naar de visplaats.
Aanmelden via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl
Kosten € 2,- p.p. incl. IVN zoekkaart, loeppotjes etc. Het is nog niet bekend of deze activiteit via een tijdslot per gezin of als vanouds kan worden georganiseerd. Aanmelden vooraf is noodzakelijk om op de hoogte te worden gehouden over het aanpassen van de activiteit aan de dan geldende groepsmaatregelen door de overheid.