West-Friesland
IVN
zaterdag17dec2016

Koninklijke onderscheiding voor Theo en Corrie Ruiter-Duin

Theo Ruiter en zijn Corrie mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Onze schipper en zijn vrouw kregen vanmiddag allebei een lintje opgespeld door Nico Slagter, loco-burgemeester en voorzitter van het RSW.
Een welverdiende onderscheiding voor hun jarenlange vrijwillige inzet en maatschappelijke betrokkenheid voor de samenleving op tal van terreinen. Nico noemde een lijst van activiteiten en een diversiteit aan hobby’s van Theo: decorbouwer bij Toneelvereniging Vondel, voorzitter van Schilderskring Bessie, klusser bij Beschermd wonen (ringleidingen aanleggen), lezingen geven namens de Guppenvereniging, vrijwilliger bij St.Nicolaas Verpleeghuis en nog een aantal verdiensten. Voor IVN is hij populair als klusser, rasverteller en schipper van de Wilskracht én ontwerper van het nieuwe botenhuis dat deze week is opgeleverd. Deze vorstelijke beloning is hem van harte gegund!

Ze waren compleet overdonderd, daar in restaurant IJgenweis. Gelokt voor een etentje en dan opgewacht worden door familie en vrienden, o.a. van toneelvereniging Vondel, schilderskring Bessie en een aantal IVN-afgevaardigden. Dat doet wat met je.
Corrie doet haar vrijwilligerswerk niet in stilte, maar met accordeonmuziek. Ze zorgt voor een vrolijke noot in diverse verzorgingstehuizen, organiseert er ook muziekactiviteiten of begeleidt een koor en Theo zorgt er voor het geluid. Zo treed je samen op.
Hun ‘trouw en staat van dienst’ werd beloond met zoenen, gebak, prachtige boeketten en diverse cadeautjes. Dat mag een keer als je zoveel hebt gedaan: gefeliciteerd Theo en Corrie!

Foto: Harrie Kusters