West-Friesland
Overig
woensdag05okt2016

Jan Nieuwenburg bezoekt de parels van Stede Broec

Voor het inwerkprogramma van de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg is het goed om te weten wat er in de regio speelt en te zien is. Daarom hebben de burgemeesters van Enkhuizen, Drechterland, Stede Broec, Koggenland, Opmeer en Medemblik Jan Nieuwenburg uitgenodigd om langs te komen in hun gemeente.

Zij bezoeken samen een aantal parels en ontmoeten diverse bedrijven en organisaties in die gemeente. “Als burgemeester van de centrumstad van Westfriesland wil ik graag meer weten van de pareltjes van Westfriesland. Die verhalen kan ik doorvertellen en doorvertalen naar mijn werk in en voor de regio”, aldus Jan Nieuwenburg.


Parels van Stede Broec

Woensdagmiddag 28 september was het de beurt aan Stede Broec om burgemeester Nieuwenburg rond te leiden. Burgemeester Marian Goldschmeding en wethouder Nico Slagter ontvingen hem in het gemeentehuis en vanaf daar vertrokken zij naar molen Ceres en zorgbakkerij De Molenwiek in Bovenkarspel. De medewerkers van de zorgbakkerij hadden de lunch verzorgd. Daarna volgde een rondvaart door de gemeente in de boot van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN West-Friesland).


Overhaal

Bij de historische schuitenlift de Overhaal werd de boot overgezet naar de binnenhaven van Broekerhaven. De heer Kersten van de historische vereniging Stede Broec gaf tijdens de rondvaart uitleg over de geschiedenis van Stede Broec. Na een rondje door de haven volgden nog een bezoek aan sterrenwacht Orion in het Streekbos. Jan Nieuwenburg: ‘Bijzonder om te zien dat je hier vanuit onze regio het zonnestelsel kunt zien’. Tot slot bezochten zij multifunctioneel centrum Hét Postkantoor in Bovenkarspel. Burgemeester Goldschmeding was blij dat haar collega-burgemeester ook op zoek kwam in Stede Broec: ‘Deze rondleiding is een leuke manier om de mooie plekjes in onze gemeente te laten zien.’

Foto: gemaakt bij De Overhaal in haven Broekerhaven (Bovenkarspel).
Op de foto: burgemeesters Marian Goldschmeding en Jan Nieuwenburg en wethouder Nico Slagter van Stede Broec in de boot van het IVN.

Bron: Foto Hoekstra