West-Friesland
Overig
zondag24nov2019

IVN veilt kunstwerken voor bijdrage toekomstig stukje Streekbos

Hoogste bod Corneille: € 500   

Startbod Bruins: € 400

Het Recreatieschap Westfriesland is eigenaar/beheerder van het Streekbos en trekt samen met IVN  op als het om een natuurlijke invulling gaat van delen van het Streekbos. Het Ecoproject is daar al een onderdeel van. Het staat namelijk in de planning om een zogenaamd voedselbos te realiseren, een stuk bos vol eetbare planten, bomen en struiken waar eenieder kan snoepen van de vruchten der natuur. Dit project draagt ook bij aan de doelstellingen van het Natuur- en Recreatieplan van het Recreatieschap Westfriesland.

Zo'n bos aanleggen kost echter een hoop geld, maar met een beetje hulp van de kunstwerken én van kunstminnende natuurvrienden moet het lukken om al een eind te komen. Een kale lap grond omtoveren in een bos vol fruitbomen, vruchtenstruiken en ander eetbaar groen, met hulp van twee schilderijen. IVN West-Friesland heeft onlangs een aquarel van Piet Bruins en een zeefdruk van Corneille geschonken gekregen van Hugo van Lelyveld, voormalig eigenaar van kunstuitleen “De Enkhuizer Waag”, met de bedoeling deze te veilen voor dit goede doel.

De aquarel van Piet Bruins (50 bij 70 centimeter) stelt een heidelandschap voor, met een rij ranke bomen en in bloei staande paarse heideplantjes, en de zeefdruk van Corneille (32 bij 41 centimeter) toont een liggende dame met op haar arm een forse vogel, uitgevoerd in heldere kleuren. De beide kunstwerken zijn professioneel ingelijst en voorzien van een wit passe-partout.

veilingHeeft u altijd al een verstild heidetafereeltje of échte Corneille aan de muur willen hebben? En wilt u in één vloeiende beweging het voedselbos een flinke stap vooruit helpen? Breng een bod uit! 
De veiling start op zondag 24 november en duurt tot vrijdag 20 december. Bieden kan vanaf  € 400 per kunstwerk en voor wie ze wil bezichtigen hangen beide prenten ter inzage aan de muur in het Streekbos Paviljoen tijdens de traditionele IVN-boekenmarkt op 24 november.

Biedingen (voorzien van NAW-gegevens, telefoonnummer en bedrag) kunnen naar vice-voorzitter@ivn-westfriesland.nl worden gemaild en via www.ivn-westfriesland.nl kan elke dag de actuele tussenstand bekeken worden. Zou het lukken een mooi bedrag met de kunstwerken op te halen? Het levert de kopers iets moois op en het IVN een prachtige start van 2020, wie weet mét een bloeiend voedselbos. Als dat geen prachtige kerstgedachte is!

Fotobijlage: Twee kunstwerken  Toos Brink