West-Friesland
Overig
vrijdag12mei2017

Feestelijke opening exclusief IVN boothuis

Het vaarseizoen 2017 is geopend met een fantastisch nieuw boothuis en steiger vlak naast het Streekbos Paviljoen, wat een luxe! Voor onze gasten en schippers is dit een fantastische verbetering van een vaartocht met de fluisterboot. Een grote wens is uitgekomen dankzij de hulp van sponsors uit het bedrijfsleven en welwillende IVN-ers. In de betrekkelijk korte tijd van een jaar is het ondergrondse ontwerp goedgekeurd en de uitvoering door aannemer D.Koper gerealiseerd. De fluisterboot ‘Wilskracht’ ligt nu veilig in de grote ingegraven kunststof buis die volledig in de groene omgeving wordt opgenomen.

boothuisVrijdag 12 mei is het nieuwe IVN boothuis officieel in gebruik genomen. Na het welkomstwoord door voorzitter Geert Pietersen trok waarnemend burgemeester Willem van Beek met een symbolische daad de twee reddingsboeien uiteen die de doorgang op de steiger versperden. Vol lof was hij over de totstandkoming: de bundeling van krachten tussen de samenwerkende partijen en deze slimme en veilige oplossing voor de boot met zijn kostbare accu’s. Voordat er een toost werd uitgebracht complimenteerde hij alle IVN-vrijwilligers met hun educatieve vaartochten door de omgeving van het Streekbos.

bootBedenker van het inventieve ontwerp en het hekwerk met contragewicht is IVN-schipper Theo Ruiter. Na een ‘ererondje’ en een demonstratie aanmeren van de boot kreeg hij van alle aanwezigen een welverdiend applaus. Theo en assistent/schipper Gé Kenter kregen een toepasselijke schippersborrel overhandigd.

theoIVN West-Friesland dankt de sponsoren die de bouw van dit boothuis mogelijk hebben gemaakt:
Westfriesland Fonds, Rabobank West-Friesland, Stichting Hervormd Weeshuis, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Recreatieschap Westfriesland, WFO Notarissen, Autobedrijf Julius B.V., Klimpark Streekbos en IVN-leden.

Foto's: Hans Verhoeven