West-Friesland
IVN
maandag20dec2021

Een boom voor Bavo Beijk

beijkHet Egboetsterrein is een prachtige boom rijker, de eerste in Nederland volgens kenners. De Sorbus torminalis, oftewel de Elsbes is 20 december op een mooie ruime plek geplant met dank voor het voor- en nawerk door medewerkers van het Recreatieschap Westfriesland.

voorDe Elsbes wordt een flinke boom die veel ruimte nodig heeft en is door zijn rijke bloei erg aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Die er weer voor zorgen dat er in de herfst mooie rode besjes aan groeien. Er zullen nog biologische bolletjes rondom de boom worden geplant en als liefhebber van vrolijke, verwilderende stinzenplanten past dit helemaal bij Bavo.

voorIn het bijzijn van enkele IVN-ers, Anna zijn vrouw en kinderen sprak coördinator Egboet Ria de Graaf een in memoriam.  Bavo heeft zich na zijn pensioen bij het SBB in Limburg voor het IVN scholenwerk ingezet. Met zijn kennis en liefde voor de natuur genoot hij van het geven van excursies aan kinderen. Deze warme, waardevolle herdenking is een mooi gebaar voor een geliefd persoon.

Toos Brink