West-Friesland
Natuur
donderdag15sep2016

9e Noord-Hollandse Natuurdag op zaterdag 19 november 2016

Leden en donateurs van alle natuurorganisaties die actief zijn in Noord-Holland zijn welkom op de 9e Noord-Hollandse Natuurdag op zaterdag 19 november. Er zijn maar liefst 12 presentaties rond het thema ‘Natuur mensenwerk’. Martin Melchers start de dag met een schitterend verhaal over ‘De heer Walters’, Jaap Mulder vertelt over dassen in het Gooi, Kees Camphuysen praat ons bij over de zeezoogdieren langs de kust inclusief de strandingen van de laatste tijd. Camilla Dreef geeft een lezing over lepelaars in Noord-Holland en de recente ontwikkelingen in het onderzoek. Andere onderwerpen zijn: de natuur van De Kreupel, vissen in het Noordzeekanaal, het Noord-Hollandse kievitonderzoek in 2016, padden in Noord-Holland, de natuurbrug bij Zandvoort en muurplanten in Haarlem. Jannes Heusinkveld sluit de dag met beelden van ‘innovatieve onderzoeksmethoden’.

lepelaar_-1_gerard_bos.jpgFoto Lepelaar: Gerard Bos

Er wordt ook een dubbeldik themanummer van het Noord-Hollandse natuurblad Tussen Duin & Dijk gepresenteerd met hele recente gegevens over overwinterende vogels in Noord-Holland. Alle bezoekers krijgen een exemplaar mee. Ook is er een goed gevulde informatiemarkt met onder andere tweede hands natuurboeken en allerlei onderkomens voor dieren van keramiek. De informatiestand van FLORON fungeert vandaag als helpdesk van NOVA (voorheen PlantObs), de gratis app voor het invoeren van waarnemingen van onder meer wilde planten. Voor hulp en ondersteuning kunt u hier terecht.

Nadere informatie
Tijden: 10.00 uur tot 16.00 uur. Locatie: Aristo Amsterdam tegenover Station Amsterdam Sloterdijk. Toegang gratis. De POFF (Provinciale Organisaties Flora en Fauna) en Landschap Noord-Holland organiseren de dag, de Nationale Postcode Loterij en de Provincie Noord-Holland maken het financieel mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.landschapnoordholland.nl/natuurdag.