Kabouterpad

p1060004_855x1280.jpgDe Kabouterpadwandeling bestaat uit allerlei spelletjes met afwisselend kleine natuuropdrachtjes, één spelletje per paaltje. Bedoeld voor kinderen van 3 - 8 jaar samen met (groot)ouders.
De wandeling over een schelpenpad van 1,3 km duurt circa 20 minuten (wandeltempo voor volwassenen zonder pauze). Reken op 60 min. of meer met kinderen die aan de spelletjes meedoen.
De Kabouterroute wordt aangegeven d.m.v. 11 paaltjes rondom de grote plas in het Streekbos; deze zijn voorzien van een button met een rood kaboutermutsje.

Start en eindpunt is het Streekbos Paviljoen. De route is goed berijdbaar met een kinder- of invalidenwagen; honden moeten worden aangelijnd. Het Kabouterpad is het hele jaar door begaanbaar, maar de beste tijd hiervoor is lente, zomer en herfst. Kosten folder met wandelroute € 1,00 inclusief wasco en papier. Kosten kaboutermuts € 1,00 per stuk. Verkrijgbaar tijdens opening IVN-bezoekersruimte.

Groepsbegeleiding: leuk voor een verjaardag of feestje! De Kabouterpadwandeling kan ook o.l.v. een of meer IVN-natuurgidsen worden gelopen, afhankelijk van leeftijd en groepsgrootte. Hier zijn echter meerkosten aan verbonden. Aanmelden via www.ivn-westfriesland.nl/uitjes.