West-Friesland
Natuur in de Buurt
Op
zondag19jul202007:00

Vroege vogelvaartocht

Tsjilpen, kwetteren, zingen en kwinkeleren, de vogels om ons heen geven zo nu en dan hele concerten weg. Vooral in de vroege ochtenduren zijn ze goed te horen, als alle bedrijvigheid van de mens nog niet op volle sterkte is. Het vogelgezang in de eigen achtertuin kennen de meeste mensen wel, maar wist u dat er ook vanaf het water prachtige geluiden zijn te horen? Dat de sloten van het West-Friese polderland zo hun eigen vogel-pavarotti's herbergen?

Bergeenden 19-7-20Op zondag 19 juli organiseert IVN West-Friesland een speciale vogelvaartocht, mét gids, heel vroeg (7 uur) om het zingen van de vogels optimaal te kunnen “opsnuiven”. De kosten voor deze vaartocht zijn €3,50 per persoon (IVN-leden gratis en kinderen tot 12 jaar mogen ook gratis mee, dankzij de sponsorbijdrage van ABZ Seeds te Andijk). Neem een verrekijker mee of meld het anders bij de aanmelding, dan zorgt IVN er voor.
De boot vertrekt vanaf De Gouw 57a, 1614 MB Lutjebroek (de boerderij van de familie Van Alderwegen waar op het erf kan worden geparkeerd).
Wie geïnteresseerd is kan zich via kl.slagter@ivn-westfriesland.nl vóór 17 juli opgeven, maar wegens de corona maatregelen mogen er een beperkt aantal mensen mee.

Fotobijlage: De Weelen foto Bob Legro en Bergeendenfamilie Toos Brink

Deze vaartocht wordt gesponsord door ABZ Seeds in Andijk.

Logo ABZ Seeds

Uw gids:
Klaas Slagter
kl.slagter@ivn-westfriesland.nl

Algemene informatie

zondag 19 juli 2020 - 07:00
Locatie: 
Biologische schapenboerderij "Schapenstreek"
De Gouw 57a
1614 MB Lutjebroek
Nederland
Google Maps image