West-Friesland
Vogels
Op
zaterdag11mei201905:15

Vroege vogelexcursie Egboetswater

Toptijd voor vogels, dus vroeg opstaan. Op zaterdag 11 mei gaan gidsen/vogelspecialisten van IVN West-Friesland vogels spotten in het natuurgebied Egboetswater tussen Hauwert en Oostwoud. Een zeer afwisselend landschap van water met riet, ruigten, open landerijen en bossages. Voor veel soorten vogels een aantrekkelijke plek voor nestbouw en gezinsuitbreiding.

Deelnemers moeten om 5.15 uur verzamelen op de grote parkeerplaats einde Liederik, net voorbij Het Egboetje. Om 5.30 uur start de vogelspotwandeling. Pas kleding dus aan, laarzen of stevige schoenen worden aanbevolen, net als een verrekijker. Reken op een tijdsduur van 1,5 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Ivm groepsgrootte tot 4 mei aanmelden bij Ria de Graaf ☎ 06 40392703 of
r.de.graaf@ivn-westfriesland.nl 

Vogels zingen weliswaar de hele dag, maar op een bepaald tijdstip in de vroege ochtend beginnen ze allemaal tegelijk met zingen. Vlak voor zonsopgang begint de merel, daarna volgen één voor één de andere soorten. Omdat het nog stil en rustig is zijn de geluiden goed afzonderlijk waar te nemen en zo kan men leren welke vogel zingt. Heel bijzonder om eens mee te maken. De gidsen hebben er zin in en de natuur is op z’n mooist!

Foto Witte kwikstaart met lekkere hapjes: Toos Brink

Algemene informatie

zaterdag 11 mei 2019 - 05:15
Locatie: 
Het Egboetje
Liederik 15
1678 JC Oostwoud
Nederland
Google Maps image