West-Friesland
Overig
Op
woensdag20feb201918:30

Uilen en braakballen

Vrijwilligers van IVN West-Friesland organiseren in samenwerking met Dorien Hoogeboom van Landschap Noord-Holland een leuke en leerzame pluisavond voor volwassenen én kinderen op woensdagavond 20 februari. Inloop vanaf 18.30 uur - 21.00 uur in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel. Voor de pluizers is er koffie, thee of limonade, en uiteraard uilenballen en determinatiemateriaal. Je oude tandenborstel en een pincet meenemen mag, maar hoeft niet. Een bijdrage voor de onkosten is welkom.

divOmdat uilen veel muizen eten, gaan we in hun uitgebraakte harenballen op zoek naar skeletjes van hun prooien.
Het is gemakkelijk om mee te doen. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Op deze manier kan worden bepaald hoeveel en welke zoogdiertjes er in een gebied te vinden zijn. Kijk eens op
www.uilenballenpluizen.nl  voor meer informatie.

Muizenbotjes 20-2-19Onder het pluizen vertelt projectleider ecologie Dorien Hoogeboom over uilen en zoogdieren. Landschap Noord-Holland heeft jarenlang onderzoek naar kleine zoogdieren in onze provincie afgerond. Daar heeft IVN West-Friesland mede inbreng in gehad en ook de bevindingen van deze avond zullen worden bijgehouden.

Foto muizenbotjes:  Hans Verhoeven

Algemene informatie

woensdag 20 februari 2019 - 18:30 tot 21:00
Locatie: 
Streekbos Paviljoen
Veilingweg 21a
1611 BN Bovenkarspel
Nederland
Google Maps image