West-Friesland
Slootjesdagen
Op
zaterdag15jun201913:00

Slootjesdagen bij IVN West-Friesland

Voor bloeiend onderwaterleven hoef je niet per se te snorkelen in verre tropische oorden, ook dichter bij huis kun je terecht. Wat heet: de op het oog simpele slootjes in ons eigen West-Friesland zitten soms tjokvol met leven. In het weekend van 15 en 16 juni organiseert het IVN, de landelijke organisatie voor natuureducatie, om die reden zelfs twee heuse slootjesdagen - en ook de afdeling West-Friesland doet hieraan mee.

Onder begeleiding van gidsen van het IVN kunnen kinderen van alle leeftijden met een schepnetje, zoekkaart en loepje ‘op safari’ in de sloot. Jonge kinderen graag met een begeleider. Watervlooien, libellenlarven, kokerjuffers, rivierkreeftjes, bloedzuigers, bootsmannetjes, je kunt onder het wateroppervlak werkelijk van alles tegenkomen.

Libellarve 15-6-19Zaterdag 15 juni om 13:00 uur is er slootjesmiddag in het Egboetswater in Oostwoud (Liederik 15, 1678 JC, afslag Hauwert).

Zondag16 juni om 14:00 én om 15:00 uur in het Streekbos (verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen).

Snorkelen op het droge vanaf de waterkant bij de sloot dichtbij huis, wie schept de meeste beestjes op en wie weet de meeste kreeftjes en kevertjes te herkennen?

Fotobijlage:  Goede vangst  Toos Brink

Algemene informatie

zaterdag 15 juni 2019 - 13:00
Locatie: 
Het Egboetje
Liederik 15
1678 JC Oostwoud
Nederland
Google Maps image