West-Friesland
Overig
Op
zondag15okt201710:00

Nationale Archeologiedagen op 13, 14 en 15 oktober 2017

De bronstijd (1600-800 v. Chr.) komt tot leven in Bovenkarspel

bronstijdboerderijFoto bronstijdboerderij: Dorien de Groot

Drie dagen lang archeologie op zijn best op diverse plekken in Nederland. Ook in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel op zondag 15 oktober. Binnen- en buitenactiviteiten voor jong en oud brengen ver vervlogen tijden tot leven. Tussen 10.00 – 17.00 uur heten vrijwilligers en specialisten in de archeologie het publiek welkom op de thuisbasis van IVN West-Friesland. Om een lezing te volgen, de schatten van de Westfrisiaweg van dichtbij te bekijken, letterlijk een wandeling terug in de tijd te maken of mee te helpen met archeologisch onderzoek in de ArcheoHotspot. De toegang is vrij.

Resultaten archeologisch onderzoek in West-Friesland
Twee archeologen geven lezingen over de uitkomsten van 5 jaar promotieonderzoek in West-Friese bodem en tonen hun schatten in de Incotec bovenzaal. De lezingen behandelen verschillende aspecten van wonen, leven en sterven in de bronstijd. Om verzekerd te zijn van een plaats, kunt u zich inschrijven via awnafd2@gmail.com.

In het voetspoor van de bronstijd
Vrijwilligers van AWN Land en Water Noord-Holland Noord en de Bronstijdgroep uit het Zuiderzeemuseum brengen de bronstijd tot leven. Kinderen kunnen binnen origineel bronstijdservies bestuderen of buiten meedoen aan verschillende bronstijdspellen. Een bezoekje aan de tentoonstelling geeft een mooi beeld van de inventiviteit van de West-Friese bronstijdbewoners. IVN-gids Nico Bregman neemt bezoekers ’s morgens en ’s middags mee naar het Archeologisch Voetspoor in het Streekbos.

OpgravingFoto opgraving: Wouter Roessingh

Kom kijken en luisteren, maar doe vooral mee, want er valt genoeg te ontdekken! Zie voor aanvangstijden het complete programma:

Nationale Archeologiedagen 2017Programma NAD 15-10-2017

Algemene informatie

zondag 15 oktober 2017 - 10:00 tot 17:00
Locatie: 
Streekbos Paviljoen
Veilingweg 21a
1611 BN Bovenkarspel
Nederland
Google Maps image