West-Friesland
Natuur in de Buurt
Op
zondag12mei201914:00

Moeders spotten vanaf het water op Moederdag

Geen rol in de natuur is zó belangrijk als de moederrol. Ze brengt het nieuwe leven voort, voedt het, verzorgt het en beschermt het. Dierenmoeders, maar natuurlijk óók onze mensenmoeders. Speciaal voor hen organiseert het IVN op Moederdag, zondag 12 mei, om 14:00 uur een Moederdagvaartocht.

Onder begeleiding van IVN-gidsen kabbelt de IVN-fluisterboot via de Kerkesloot door het Streekbos en de omgeving, waar moederdieren als futen, meerkoeten of hoog in de lucht roofvogels kunnen worden gespot. Het ontstaan van het Streekbos en het bloeiende groen onderweg komen uiteraard aan bod.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via 06 53259822, deelname kost €2,50 p.p. voor volwassenen en jeugd vanaf 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar gratis (sponsoring ABZ Seeds Andijk). Deelnemers dienen zich te verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen om van daaruit in de boot te stappen.

Foto Fuut en jong: Toos Brink

De Fluisterboot vaart in de periode van april tot en met oktober en wordt gesponsord door WFO Netwerk Notarissen in Grootebroek en Enkhuizen wfo en ABZ Seeds in Andijk.abz

Algemene informatie

zondag 12 mei 2019 - 14:00
Locatie: 
Streekbos Paviljoen
Veilingweg 21a
1611 BN Bovenkarspel
Nederland
Google Maps image