West-Friesland
(Zoog)dieren
Op
zaterdag01sep201818:30

Luisteren naar vleermuizen

Zaterdagavond 1 september organiseert de Vleermuizenwerkgroep van IVN West-Friesland een avondactiviteit i.s.m. het Landschap Noord-Holland.
Start om 18.30 uur bij het Egboetje. Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Volwassenen en oudere kinderen zijn welkom maar graag vooraf aanmelden bij Ria de Graaf op 06 40392703. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Vleermuis m/v zoekt geschikte kast
Vleermuisdeskundige Carola van den Tempel geeft voor de wandeling door het Egboetswater een inleiding over de soorten en leefwijze van deze nuttige insecteneters. Ze maken wel degelijk geluid, maar je hoort ze niet. Het zijn supersnelle vliegers in de schemering. Dankzij een batdetector die een klikkend geluid geeft is het toch hoorbaar voor ons. Iedere vleermuis maakt een ander geluid. Dat maakt het zo bijzonder om op vleermuisjacht te gaan. Ze zijn niet alleen te horen maar ook te zien in de kasten.

VleermuisHet Egboetswater is een zeer succesvol gebied gebleken voor met name de Ruige dwergvleermuis. In 2013 zijn er 26 platte kasten opgehangen in allerlei windrichtingen. Een hele klus voor de vrijwilligers die de kasten controleren, want ze hangen minimaal op 3 mtr. hoogte. Vleermuizen kiezen graag de kast met de beste klimaatomstandigheden voor die periode.

Foto: Vleermuiskastcontrole

Algemene informatie

zaterdag 1 september 2018 - 18:30
Locatie: 
Het Egboetje
Liederik 15
1678 JC Oostwoud
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image