West-Friesland
Slootjesdagen
Op
zaterdag09jun201813:00

Landelijke IVN slootjesdagen 2018

Schepnetjes in de aanslag! De IVN slootjesdagen komen eraan…
In de sloot zwemmen eenden, vissen en kikkers. Maar wat leeft er nog meer onder water in de sloten van West-Friesland? Waterdieren zijn een graadmeter voor waterkwaliteit. Sommige beestjes gedijen het best in helder water, terwijl andere juist aan wat troebeler water de voorkeur geven. Hoe ‘schoon’ is ons West-Friese slootwater? Om daar achter te komen wordt er een IVN slootjesweekend georganiseerd.

KikkerOp zaterdag 9 juni is er een speciale middag voor kinderen en (groot-)ouders aan de waterkant bij het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Daar gaan we o.l.v. IVN-gidsen vanaf 13.00 uur scheppen naar watervlooien, bootsmannetjes, kokerjuffers, libellenlarven, noem maar op. Met zoekkaarten erbij om het beestje een naam te geven.

Op zondag 10 juni kunnen ouders en kinderen samen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in een gewone sloot in het Streekbos. Er kan zomaar een bloedzuiger of een rivierkreeft in je netje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Niet zo zachtzinnig allemaal… Altijd leuk en spannend om te vissen met een schepnet en de naam van de beestjes te ontdekken. Verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen om 14.00 of 15.00 uur. De activiteit duurt 45 min.

Het leuke van beide excursies is, dat je niet weet wat je zult vangen. Dus zin in een verrassende middag? Kom dan naar IVN in het Egboetje in Oostwoud of het Streekbos Paviljoen Bovenkarspel.

Foto Kikker en sloot: Toos Brink

Algemene informatie

zaterdag 9 juni 2018 - 13:00
Locatie: 
Het Egboetje
Liederik 15
1678 JC Oostwoud
Nederland
Google Maps image