West-Betuwe
Beleid & Organisatie
dinsdag23feb2021

Voel jij je betrokken bij onze natuur in rivierenland?

IVN West-Betuwe heeft 140 enthousiaste leden die zich sterk willen maken voor de natuur en natuurbeleving in onze regio. Een flink deel is heel actief in de vogelwerkgroep, de plantenwerkgroep en/of de gidsenwerkgroep. Een klein deel is ook actief in en rond het bestuur. We willen dat kleine deel heel graag uitbreiden om het voortbestaan van de vereniging te garanderen! Daarom zoeken we  nieuwe bestuursleden en/of leden die klussen of projecten voor de vereniging oppakken. Wil jij helpen om onze IVN-afdeling sterker te maken?

Samen actief
Als bestuur willen we het mogelijk maken en stimuleren dat leden samen actief zijn in en voor de natuur. Maar ook dat leden de natuur in onze regio op de kaart zetten, publiek meenemen naar onze favoriete natuurgebieden en met kinderen door uiterwaarden en bossen struinen. Als de beperkingen door corona verminderen willen we weer heel graag onze gewone activiteiten oppakken. Maar daarnaast zoeken we nieuwe wegen om meer mensen te bereiken. De nieuwsbrief komt heel geregeld uit en is in een nieuw jasje gestoken. We zijn bezig om onze natuurgebieden op de website te zetten. Daar is ook ruimte om onze eigen inventarisaties te plaatsen. Uit de ledenenquête blijkt dat daar behoefte aan is. We willen cursussen opzetten en met kinderen op pad met onze struinkarren. We willen meedoen met het Jongeren Advies Bureau van IVN.

Ons Bestuur zoekt versterking!
We zoeken dringend een secretaris. Weet je iemand (lid of geen lid) die dat zou kunnen of willen doen, dan horen we dat heel erg graag! Uiteraard ben jij ook van harte welkom als je je geroepen voelt om onze afdeling overeind te houden.

Hetzelfde geldt voor concrete klussen. We zoeken echt iemand die nieuwe leden wil verwelkomen. En bijvoorbeeld iemand die de vragen van scholen opvangt en mensen organiseert om een activiteit uit te voeren. We hebben allerlei plannen en worden ook vaak gevraagd om mee te doen met activiteiten van scholen of biodiversiteitsprojecten. 

Om met ons huidige bestuur alles zelf te doen is echt teveel. Daar hebben we jullie hulp bij nodig! Stuur je reactie naar voorzitter@ivnwestbetuwe.nl. Ook, of juist, als dit vragen oproept. We beantwoorden ze graag. Is dit niet helemaal wat je zou willen doen, maar heb je een idee hoe je ons op een andere manier kunt ondersteunen? We horen graag van je!

Foto: Excursie tijdens de Nationale Vogelweek. Els Bary-Peters