West-Betuwe
Voor IVN leden
dinsdag23feb2021

Online bijencursus: Laat jouw tuin zoemen

Op 24 en 31 maart verzorgt Piet Huitema voor leden van IVN West-Betuwe een online bijencursus. Je maakt kennis met de (wilde) bijen en hommels in jouw tuin. Ook leer je hoe je de tuin bijvriendelijk kunt inrichten en onderhouden. Je nieuwe kennis kun je direct gebruiken bij de Nationale bijentelling op 17 en 18 april.

Via zoom
Piet geeft de cursus op 24 en 31 maart via zoom, van 19.30 – 21.00 uur. Je kunt vanaf 19.10 uur ‘inschakelen’ om te testen of je online verbinding goed werkt. Eventueel is vooraf een aparte proefsessie via zoom mogelijk. Voor de leesbaarheid van de presentatie adviseren we je een PC of laptop bij deze cursus te gebruiken.

Kosten samsam
Door de coronapandemie hebben we in 2020 weinig activiteiten kunnen organiseren. En ook dit jaar is het afwachten. Daarom heeft het bestuur van IVN West-Betuwe besloten om de helft van de cursuskosten te betalen. Dat betekent dat je voor 5 euro aan deze online bijencursus kunt meedoen. Daarvoor ontvang je ook het cursusboek, dat we centraal bij IVN inkopen. Je krijgt het boek thuisbezorgd of we vragen je het op een centrale plek op te halen. Dat is afhankelijk van je woonplaats en het aantal deelnemers.

Aanmelden uiterlijk 6 maart
Wil je meedoen aan de online bijencursus? Meld je dan uiterlijk 6 maart aan door een mail te sturen naar voorzitter@ivnwestbetuwe.nl. Dan kunnen we de boeken nog op tijd bestellen. Geef in de mail aan:

  • je naam en adres
  • als je behoefte hebt aan een oefensessie zoom
  • of je het cursusboek wilt ontvangen en 5 euro hebt overgemaakt op NL42RABO0142297232 op naam van IVN West-Betuwe onder vermelding van Bijencursus ‘naam deelnemer’

Na 10 maart ontvang je een bevestigingsmail met de link naar de zoomsessie voor de bijencursus Laat jouw tuin zoemen.

Foto: Bij. Saskia Weddepohl