West-Betuwe
Beleid & Organisatie
dinsdag22sep2020

IVN West-Betuwe ledendag 2020

Zaterdag 19 september 2020 was het dan zover. De IVN West-Betuwe ledendag met een mooie opkomst van 30 leden. Het bestuur en het organisatieteam hadden alles goed onder controle, van de coronamaatregelen tot aan het weer.

We werden keurig ontvangen op het parkeerterrein bij de theetuin River Lounge en doorverwezen naar de tent op de Heesseltsche Uiterwaarden. Daar aangekomen was er voor iedereen ruimte voldoende om ons aan de 1,5 meter regel te houden. Zittend of staand met elkaar kennismaken of een praatje maken met oude bekenden, alles in een lekker ontspannen sfeer.

Het was even zoeken voor de nieuwbakken voorzitter Fieke Vos om een juiste positie in te nemen zodat ze voor iedereen ook verstaanbaar was, want het waait namelijk altijd in de uiterwaarden. Terwijl iedereen zich de lunch goed liet smaken was er een woord van dank en een bos biologische bloemen voor de aftredende secretaris Miny Krijgsman (De aftredend voorzitter Sietse Halma was verhinderd. Hem zal het bestuur op een ander moment bedanken voor zijn jarenlange inzet). Ook onze penningmeester Tom Lely zal eind dit jaar afscheid nemen van IVN West-Betuwe in verband met zijn verhuizing. Vandaar een dringende oproep van het bestuur om in contact te komen met een man/vrouw die het secretariaat of het penningmeesterschap voort wil zetten. Belangstellenden kunnen zich altijd wenden tot Fieke Vos (voorzitter@ivnwestbetuwe.nl). Daarnaast kwam de ledenenquête van afgelopen zomer nog even aan bod. De respons was naar tevredenheid en ook het aantal suggesties - waaronder korte cursussen, meer kinderactiviteiten en natuurterreinen in ons werkgebied gaan beschrijven op de website – die het bestuur verder zal bespreken.

Daarna kwam het actieve deel aan bod, geïntroduceerd door Bert Vos (geen familie van Fieke). In groepjes van 4 gingen we op pad door de uiterwaarden om daar een specifieke opdracht uit te voeren. Van jutten tot vogels spotten en alles wat om nader onderzoek in de uiterwaarden vraagt. Eigenlijk waren wij de pilotgroep van een activiteit die voor kinderen in de basisschoolleeftijd is opgezet. Na 2 uur in de uiterwaarden actief bezig te zijn geweest kwam elke groep weer terug naar de tent (altijd handig zo’n herkenningspunt). Bert maar ook de pilotgroepen waren tevreden met de leerzame/onderzoekende en ontspannen opdrachten in de uiterwaarden. Deze week gaat Bert samen met Eefke Halma op pad met de eerste groep basisschoolleerlingen in de Heesseltsche Uiterwaarden. We zijn benieuwd naar hun ervaringen.

Als afsluiting nog even een gezellig samenzijn. Daarna druppelt iedereen op zijn eigen tempo weer op huis aan. Uit naam van de deelnemers van de ledendag 2020: Bedankt bestuur en organisatieteam. Mogen wij volgend jaar weer zo’n leuke ledendag bijwonen?

Foto: Ledendag 2020. Marja ten Voorde

KunstwerkOde aan de vogelwerkgroep, plantenwerkgroep, gidsenwerkgroep en de overige leden van IVN West-Betuwe. Met aandacht voor World Cleanup Day.

Bovenstaande foto: het gemaakte kunstwerk. Nellie de Geus