Heerlijk gestruind in de Wetlands

Maandag 30 december was een prachtige dag. Strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Niet te koud, niet te warm. Mooi wandelweer. En dat was te merken aan de opkomst. Om 14.00 uur verzamelden we bij de ingang van de Wetlands.  Uiteindelijk zijn we met twee groepen gaan lopen. Een groep met 18 volwassenen en een groep met 12 kinderen en hun ouders/verzorgers.

Met de kinderen op stap
Kort op een kaart uitgelegd waar we heen zouden lopen. Wie van de kinderen wil een plattegrond hebben en kan ons vertellen welke kant we opgaan? Op naar het ooievaarsnest! Oh ja, let goed op de dode spitsmuis en kijk maar eens of je het egelhuidje kunt vinden…

Er hing een dierenslinger. Wie zouden we hier zoal tegen kunnen komen? De buizerd en het ijsvogeltje werden al herkend door de kinderen.

We hebben gekeken of het water steeg of juist daalde, schelpen gezocht en ons afgevraagd of ze hier horen of niet. Er werd een boel afval geraapt en in de vuilniszak gestopt.
Het strandje met de stenen lag onder water, dus dat doen we een andere keer. Takken van de brug gegooid om te zien hoe snel het water stroomt. En toen met de mondjes op slot kijken of de bever thuis was. Helaas. Maar we hebben wel een mooi hol gevonden en bekeken.

Toen was het alweer tijd om terug te gaan lopen. Zoek je weg maar. Neem je een koeienpaadje of ga je dwars overal doorheen en recht op je doel af? Bij het ooievaarsnest kwamen we de andere groep weer tegen. Samen uit, samen thuis! Het was een heerlijke middag.

Graag tot een volgende keer allemaal.