West-Betuwe
Natuur
Op
dinsdag09jul201919:30

Zomeravondwandeling in de Heesseltsche uiterwaarden

Wat groeit en leeft er in de Heesseltsche uiterwaarden? Op 9 juli organiseert natuurorganisatie IVN West-Betuwe een zomeravondwandeling in dit unieke gebied. De nadruk ligt op planten, maar de gidsen besteden ook aandacht aan vogels, insecten en gallen. Iedereen, lid of geen lid van IVN, is van harte welkom.

Afgelopen jaren zijn de Heesseltsche uiterwaarden opnieuw ingericht om de waterveiligheid van het riviergebied te vergroten. Er zijn een grote nevengeul en twee kleinere geulen gegraven. Ook is een deel van de uiterwaarden verlaagd. Deze herinrichting biedt kansen voor de natuur. Welke? Vorig jaar heeft de Plantenwerkgroep van IVN het gebied drie keer bezocht om te zien wat er groeit. Tijdens deze zomeravondwandeling kan iedereen mee om te kijken welke unieke plantensoorten er dit jaar in de nieuwe Heesseltsche uiterwaarden te vinden zijn.
Ook zijn er diverse vogels aanwezig, zangvogels, watervogels en roofvogels.

Praktische informatie

  • De wandeling is dinsdag 9 juli van 19.30 – 21.30 uur.
  • Vertrek vanaf het parkeerterrein bij de voormalige steenfabriek (nu o.a. Theetuin River Lounge).
  • Navigatie: Waalbandijk kruising Kerklaan / Steenfabriek – Heesselt; bij de grote kunstkoe langs de Waalbandijk naar beneden de uiterwaard in.
  • Zin om mee te wandelen? Vooraf aanmelden is niet nodig en de wandeling is gratis!
  • Trek stevige (wandel)schoenen aan. Neem een loep en verrekijker mee, als je die hebt.

Voor meer informatie over de wandeling kun je terecht bij Marijke Mauritsz, coördinator IVN Plantenwerkgroep, pwg@ivnwestbetuwe.nl  of 06 22 01 62 63.

Foto: Ben Mauritsz

Algemene informatie

dinsdag 9 juli 2019 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Steenfabriek 3
Heesselt
Nederland
Google Maps image