West-Betuwe
Overig
Op
zaterdag04jun202210:00

Wandeling in unieke Tichelgaten van Buren

Op zaterdag 4 juni organiseert IVN West-Betuwe een wandelexcursie in een uniek natuurgebied bij Buren: de Tichelgaten. Verschillende grondsoorten, helder water en beheer door Staatsbosbeheer zorgen voor bijzondere planten, insecten en andere dieren. Iedereen is welkom bij deze wandeling.

De Tichelgaten - bij mensen in en rond Buren beter bekend als “de Put” – ligt net buiten Buren. Het terrein is gevormd door afgraving van klei voor de productie van stenen. Daardoor is een kalkhoudende zandige afzetting tevoorschijn gekomen. Samen met het kwelwater zorgt het voor een voedingsbodem voor speciale planten. Tijdens deze wandeling kun  je genieten van dit gebied, terwijl de IVN-natuurgidsen je vertellen over het landschap, de planten, de insecten zoals libellen en waterjuffers en wat er verder te zien valt.

Praktische informatie

  • De wandeling is zaterdag 4 juni van 10.00 – 12.00 uur.
  • Vertrek vanaf het toegangshek aan de Hennisdijk in Buren, schuin tegenover de begraafplaats. Daar is een kleine parkeerplaats.
  • Rijd vanaf Buren richting Geldermalsen. Ga voor bouwbedrijf Van Kessel rechts de Hennisdijk op. Na dit bedrijf zie je tegenover de begraafplaats de kleine parkeerplaats. Daar is de ingang naar natuurgebied Tichelgaten.
  • Graag vooraf aanmelden via pietaton@outlook.com.
  • Deelname is gratis.
  • Advies: trek lange broek en lange mouwen aan (tegen teken) en goede wandelschoenen.
  • Heb je een loep en/of verrekijker? Neem ‘m mee!

Meer weten?
Voor meer informatie over deze wandeling kun je terecht bij Pieta van het Hoofd via pietaton@outlook.com.

Foto: Viervleklibel. Pieta van het Hoofd

Algemene informatie

zaterdag 4 juni 2022 - 10:00 tot 12:00