West-Betuwe
Natuur
Op
donderdag24sep202009:30

Waardwandeling in Wetland Passewaaij

Lekker een ochtend struinen door de Wetland Passewaaij en maar zien wat of wie we tegenkomen? Wandel 24 september met onze IVN-natuurgids mee door deze bijzondere uiterwaard en laat je verrassen.

Zo’n driehonderd jaar geleden was er een dijkdoorbraak en ontstond een zogenaamde waaij. Dat is nu Wetland Passewaaij. Een natuurgebied van circa 40 hectare aan de Waal bij Tiel waar de natuur zich volop kan ontwikkelen.

Laatst zijn er in dit gebied zelfs sporen van een ree gevonden. Was het dier op doortocht of heeft het er een vaste plek ingenomen? En hoe zit het met de oprukkende bever? Woont die hier al? Zijn de vogels al vertrokken of blijven ze dit jaar? Wat groeit en bloeit er nog? Ga het ervaren op deze waardwandeling.

Praktische informatie

  • De wandeling start om 9:30 uur en duurt maximaal 2 uur.
  • In verband met de beperkingen vanwege het coronavirus kunnen we geen materialen van elkaar gebruiken. Wil je een verrekijker gebruiken? Neem ‘m dan zelf mee.
  • Doe stevige schoenen aan voor het oneffen en soms natte terrein.
  • Aanmelden voor de wandeling kan via eefke@phkholding.nl.
  • Deelnemers krijgen vooraf een bevestiging met meer informatie over de excursie zoals de startlocatie en coronamaatregelen.
  • Deelname aan deze excursie is gratis.

Meer weten?

Heb je vragen over deze wandeling? Dan kun je terecht bij Eefke Halma, IVN-natuurgids, via eefke@phkholding.nl

Foto: Wetland Passewaaij. Eefke Halma

Algemene informatie

donderdag 24 september 2020 - 09:30