West-Betuwe
Bloemen & Planten
Op
zaterdag31aug201910:00

Plantenexcursie in de Loenensche Buitenpolder

Wat groeit er in de Loenensche Buitenpolder?

Op zaterdag 31 augustus verzorgt natuurorganisatie IVN West-Betuwe een plantenexcursie in de Loenensche Buitenpolder. Iedereen, lid of geen lid van IVN, is van harte welkom.

Het gebied maakt onderdeel uit van het landgoed Heerlijkheid Loenen en ligt aan de noordelijke oever van de Waal, tussen Slijk-Ewijk en Herveld. Binnendijks ligt het landgoed, buitendijks deze buitenpolder. Staatsbosbeheer heeft de uiterwaarde afgelopen jaren voor ongeveer tweederde deel afgegraven. Met als doel oude rivierlopen te herstellen en er weer een moerassig en grasachtig gebied van te maken. Deze werkzaamheden zijn in juli afgerond.

De IVN-gidsen leiden de plantenexcursie vooral door het oorspronkelijke gedeelte van de Loenensche Buitenpolder. De wandeling loopt over een zomerkade met bomen, langs graslanden en over een rivierstrand met hele diverse planten. Daarna volgt een kort bezoek aan het vergraven deel van de uiterwaarde. De wandeling sluit af met bijzondere planten op de basalten dijk. Planten die tijdens deze wandelexcursie te bewonderen zijn, zijn Kruisdistel, Heksenmelk, Tripmadam en Oostenrijkse kers.

Praktische informatie

De wandeling is zaterdag 31 augustus van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur.

Route: A15 afslag Andelst, dan de N836 richting Waaldijk, na ca. 2 km op een viersprong rechtsaf de Waalstraat in, uitrijden tot op de dijk en meteen linksaf parkeren onder de brug van de A50 bij Ewijk.

Zin om mee te wandelen? Vooraf aanmelden is niet nodig en de wandeling is gratis!

Trek stevige (wandel)schoenen aan. Neem een loep en verrekijker mee, als je die hebt.

Voor meer informatie over de wandeling kun je terecht bij Marijke Mauritsz, coördinator IVN Plantenwerkgroep, pwg@ivnwestbetuwe.nl of 06 22 01 62 63.

Foto Ben Mauritsz

Algemene informatie

zaterdag 31 augustus 2019 - 10:00