West-Betuwe
Paddenstoelen
Op
zaterdag05okt201910:00

Paddenstoelenexcursie in Culemborg

Zaterdag 5 oktober organiseert de Plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe een paddenstoelenwandeling in het park De Plantage in Culemborg. Bekend terrein voor Hans Kunstman, die de excursie leidt. Hij weet veel paddenstoelen in dit park te staan en ze op naam te brengen. Iedereen is welkom om van 10 tot 12 uur mee te wandelen.

De Plantage is in 1850 aangelegd door tuinarchitecten van de bekende Zocherfamilie. De inmiddels oude bomen zorgen voor een goede voedingsbodem voor veel paddenstoelen. Toch blijft het een verrassing welke er te zien zijn, want paddenstoelen komen op … als paddenstoelen.

De paddenstoelenwandeling start bij de ingang van het park aan de Wilhelminadreef. Voor wie met de auto komt: het park is alleen via de Elisabethdreef en Waldeck Pyrmontdreef te bereiken vanwege eenrichtingsverkeer. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van de begraafplaats aan de Achterweg, die in het verlengde van de Waldeck Pyrmontdreef ligt. Vervolgens links de hoek om lopen naar de Wilhelminadreef en na ongeveer 100 meter is de ingang van het park De Plantage.

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kun je terecht bij Marijke Mauritsz, coördinator Plantenwerkgroep, , via pwg@ivnwestbetuwe.nl of 06 22 01 62 63.

Foto van de Echte honingzwam is van Ben Mauritsz.

Algemene informatie

zaterdag 5 oktober 2019 - 10:00 tot 12:00