West-Betuwe
Bloemen & Planten
Op
donderdag28dec201713:00

IVN West-Betuwe Eindejaars Plantenjacht 2017 met Erwtensoep

Eindejaars Plantenjacht met erwtensoep in Neerijnen

Neerijnen – Natuurorganisatie IVN West-Betuwe gaat op donderdag 28 december weer op eindejaars plantenjacht in landgoed Neerijnen. Op zoek naar bloeiende planten in de natuur. De wandeling eindigt met een kop heerlijke erwtensoep in het Stroomhuis.

Samen met natuurgidsen van IVN zal worden gezocht naar bloeiende planten. Het jaar 2017 wordt net als 2016 één van de warmste jaren ooit gemeten. De warme jaren zorgen soms voor veel bloeiende planten in de winter. Zal dat dit jaar ook het geval zijn? Of heeft de sneeuwval eerder deze maand dit verhinderd?

Het gaat om plantensoorten die bij het uitblijven van een echte koude periode de bloei nog wat proberen te rekken, en om soorten die het hele jaar door bloeiend zijn te vinden. Bij zacht weer is het ook mogelijk om al een enkele voorjaarsbloeier tegen te komen op een beschutte en zonnige plaats.

De plantenjacht-wandeling is een leuke reden om na de kerst een frisse neus te halen. Er wordt gewandeld door het bos en over de dijk. De plantenjacht start om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein van het Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 te Neerijnen. De wandeling duurt tot ongeveer 15.00 uur. Dan staat de erwtensoep met roggebrood en spek klaar.

Aanmelden voor wandeling met erwtensoep kan per mail: pwg@ivnwestbetuwe.nl. De erwtensoep kost 5 euro, de wandeling is gratis. Bij slecht weer kunt u vanaf 12.00 uur bellen of het doorgaat, tel. nr : 06-22016263.

De organisatie is in handen van de plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe in samenwerking met FLORON (organisatie voor de Nederlandse wilde flora).

 

Algemene informatie

donderdag 28 december 2017 - 13:00
Locatie: 
Stroomhuis Neerijnen
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image