West-Betuwe
Overig
Op
zaterdag02okt202110:00

IVN-wandeling in ’t Broek bij Molenfietsdag

Op zaterdag 2 oktober van 10.00 – 16.00 uur organiseren Betuwewind en GeoFort samen een Molenfietsdag. Jong en oud, leden en niet-leden zijn van harte welkom om op de fiets te stappen en een rondje Windpark Deil-GeoFort-Station Geldermalsen te trappen. De lengte van de route is ca. 36 km. Er is onderweg van alles te beleven.

Eén van de belevenissen is een wandeling met IVN-gidsen door ’t Broek in Waardenburg. De molens van Windpark Deil staan aan de rand van dit natuurgebied. Ken je het niet? Dat is niet zo gek. Het zit verstopt tussen de snelwegen van Knooppunt Deil. Het is een mooi gebied met afwisselend bosjes, open terrein en restanten van eendenkooien. Met de aanleg van de windmolens ging onder andere foerageergebied van weidevogels verloren. Ter compensatie is een nieuw zogenaamd plasdrasgebied aangelegd.

IVN West-Betuwe organiseert tijdens de Molenfietsdag drie excursies door ’t Broek en naar het plasdrasgebied voor weidevogels. Loop mee door het bos langs knotwilgen begroeid met eikvarens en langs het plasdrasgebied. Tussendoor spotten we misschien reeën, zwavelzwammen, buizerds en andere vogels.


Praktische informatie

  • Natuurgebied ’t Broek ligt aan de Veerstraat in Waardenburg
  • De wandelingen zijn onderdeel van de Molenfietsdag. Meer informatie over de organisatie en route van de Molenfietsdag staat op de website van Betuwewind.
  • Start van de wandelingen is om 11.30 uur, 12.30 uur en 13.30 uur.
  • De wandelingen vertrekken vanaf de windmolen achter ’t Broek waar de fietstocht je naar toe brengt
  • Inschrijven voor een wandeling kan ter plekke. Je kunt je ook van te voren opgeven door een mail te sturen naar gwg@ivnwestbetuwe.nl.
  • Het gebied kan nat zijn. Trek dus waterdichte wandelschoenen of laarzen aan.

Foto: 't Broek. Fieke Vos

Algemene informatie

vrijdag 24 september 2021 - 15:05