West-Betuwe
Paddenstoelen
Op
zaterdag17okt202010:30

Herfstwandeling op Landgoed Soelen

Als het weer het toelaat zijn er op Landgoed Soelen volop paddenstoelen te vinden. IVN-natuurgidsen gaan samen met de deelnemers op zoek naar de vele vormen en kleuren die paddenstoelen aannemen. Ook leggen ze uit waarom paddenstoelen op zoveel verschillende plaatsen staan: op de grond, tegen een boom of boomstronk, op een blad of soms zelfs op een eikel.

Landgoed Soelen is eeuwenoud. In de 13de eeuw stond er voor het eerst een burcht aan het riviertje de Soel. Daarna zijn er veel kastelen opgebouwd en verwoest. Het huidige kasteel dateert uit de 17de-18de eeuw. Zowel de Franse als Engelse landschapsstijlen zijn op het landgoed zichtbaar. De wandeling gaat langs boomgaarden en weilanden en door lanen. Sinds 1992 heeft Staatsbosbeheer het landgoed in beheer. Geleidelijk zijn ze herstelwerkzaamheden gaan uitvoeren. Zo zijn er essen gekapt in verband met de essentaksterfte. Ook daar is weer een laan ontstaan met nieuwe bomen.

Praktische informatie

  • De herfstwandeling is van 10.30 uur tot 12.30 uur.
  • Iedereen is welkom op deze herfstwandeling.
  • Vooraf aanmelden is vanwege de coronamaatregelen nodig. Je kunt je aanmelden via pietaton@outlook.com
  • Deelnemers krijgen vooraf een bevestiging met meer informatie over de excursie zoals de startlocatie en coronamaatregelen.
  • Er worden kleine groepjes gevormd, die ieder met één eigen gids het gebied in gaan.
  • Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze herfstwandeling kun je terecht bij Pieta van het Hoofd, IVN-natuurgids, via pietaton@outlook.com

Foto: Biefstukzwam. Pieta van het Hoofd

Algemene informatie

zaterdag 17 oktober 2020 - 10:30 tot 12:30