West-Betuwe
Paddenstoelen
Op
zaterdag26okt201914:00

Herfstwandeling op Landgoed Soelen

Met het natte herfstweer schieten de paddenstoelen uit de grond. IVN-natuurgidsen gaan samen met de deelnemers op zoek naar de vele vormen en kleuren die paddenstoelen aannemen. Ook leggen ze uit waarom paddenstoelen op zoveel verschillende plaatsen staan: op de grond, tegen een boom of boomstronk, op een blad of soms zelfs op een eikel.

Landgoed Soelen is eeuwenoud. In de 13de eeuw stond er voor het eerst een burcht aan het riviertje de Soel. Daarna zijn er veel kastelen opgebouwd en verwoest. Het huidige kasteel dateert uit de 17de-18de eeuw. Zowel de Franse als Engelse landschapsstijlen zijn op het landgoed zichtbaar. De wandeling gaat langs boomgaarden en weilanden, door bosjes en over lanen. Sinds 1992 heeft Staatsbosbeheer het landgoed in beheer. Geleidelijk zijn ze herstelwerkzaamheden gaan uitvoeren. Zo zijn er niet zolang geleden essen gekapt in verband met de essentaksterfte. Ook daar is weer een mooie laan ontstaan met nieuwe bomen.

Praktische informatie

  • Iedereen is welkom op deze herfstwandeling. Vanwege de smalle paadjes en enkele omgevallen bomen is de wandeling niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.
  • De herfstwandeling is van 14.00 uur tot 16.00 uur.
  • Vertrek: bij de grote parkeerplaats aan de Achterstraat in Zoelen tegenover huisnummer 60.
  • Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Laarzen of goede wandelschoenen zijn aanbevolen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de herfstwandeling kun je terecht bij Pieta van het Hoofd, IVN-natuurgids, via PietaTon@outlook.com

Foto van de Paarse schijnridderzwam: Pieta van het Hoofd

Algemene informatie

zaterdag 26 oktober 2019 - 14:00 tot 16:00