West-Betuwe
Insecten
Op
donderdag16apr202020:00

Film over het bijzondere bijenleven

In het kader van de Nationale Bijentelling nodigen IVN West-Betuwe en Het Stroomhuis jong en oud uit om te komen kijken naar de film “More than honey”. Met prachtige opnames van de vele facetten van het bijzondere bijenleven. Zoals de geboorte van de bijenkoningin, de bijendans en de bevruchting van de bijenkoningin door de ‘darrenkogel’.

Markus Imhoof, afkomstig uit een Zwitserse imkerfamilie, heeft de film gemaakt. Hij reist door vier continenten om te filmen hoe bijen daar gehouden worden en zoekt uit waarom het zo slecht gaat met deze dieren gaat. Een film over ‘more than honey’ dus.

Op 18 en 19 april 2020 organiseert Nederland Zoemt voor de 3e keer de Nationale Bijentelling. Ook IVN West-Betuwe doet mee. Op zaterdag 18 april gaan we in de kasteeltuin in Neerijnen samen bijen tellen. Je bent van harte welkom om mee te doen. Kijk voor meer informatie op deze site bij 'Bijentelling in Kasteeltuin Neerijnen'.

Praktische informatie

  • De film begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.
  • Locatie: Het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen.
  • IVN-leden kunnen de film gratis bekijken, voor niet IVN-leden is het entreegeld 5 euro.
  • Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie over deze activiteit kun je terecht bij Fieke Vos, coördinator Gidsenwerkgroep, via gwg@ivnwestbetuwe.nl

Algemene informatie

donderdag 16 april 2020 - 20:00
Locatie: 
Stroomhuis Neerijnen
Van Pallandtweg 1
Neerijnen
Nederland
Google Maps image