West-Betuwe
Bloemen & Planten
Vanaf
maandag27dec202100:00

Eindejaarsplantenjacht (individueel)

Van 25 december tot en met 3 januari organiseert Floron (Floristisch Onderzoek Nederland) de eindejaarsplantenjacht. Elk jaar kun je met een wandeling van onze Plantenwerkgroep mee over Landgoed Waardenburg en Neerijnen, op zoek naar bloeiende planten. Door de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. Maar je kunt wel zelf op stap.

Zin om lekker de natuur in te trekken met of na de feestdagen? Zoek een mooi natuurgebied in onze regio op en kijk welke planten er bloeien. Zijn er dit jaar veel of weinig bloeiende planten in de winter? Welke planten bloeien nog, zolang het niet te koud wordt? En zijn er misschien al enkele voorjaarbloeiers op een beschutte of zonnige plaats te zien? Ga er lekker op uit, ontdek het en geniet coronaveilig van de natuur in ons rivierengebied.

Gratis zoekkaart
Als je wilt weten welke bloeiende planten je zou kunnen tegenkomen, bekijk dan de zoekkaart van Floron. Je kunt deze zoekkaart gratis downloaden op https://www.floron.nl/plantenjacht.

Op deze site staan ook de 'spelregels', als je het leuk vindt om de bloeiende planten die je ziet aan hen door te geven.  

Foto: Gewone hazelaar. Ben Mauritsz

 

Algemene informatie

maandag 27 december 2021 - 00:00 tot maandag 3 januari 2022 - 00:00