West-Betuwe
Bomen & Struiken
Op
zondag15sep201913:00

Bomenwandeling tijdens de Open Monumentendag in Tiel

In samenwerking met de Oudheidkamer organiseert IVN West-Betuwe een bomenwandeling tijdens de Open Monumentendag in Tiel op zondag 15 september. Enkele historische gebouwen komen aan bod, maar de nadruk ligt op de monumentale bomen. De wandeling start om 13.00 uur in de tuin van het Ambtmanshuis.

Achter dit 16de eeuwse pand ligt een landschapstuin van rond 1860. Karel Georg Zocher van de bekende tuinarchitectenfamilie heeft de tuin ontworpen. Er staan diverse bijzondere loofbomen en naaldbomen. De tuin ademt nog een echte 19e-eeuwse sfeer.

Daarna gaat de wandeling door naar het Kalverbos. Een park, dat in 1840 is aangelegd volgens een ontwerp van dezelfde tuinarchitect. Verschillende bomen zijn al meer dan een eeuw oud. Er staan zelfs nog enkele bomen uit de begintijd van het park waaronder een linde, een beuk, een eik en een taxus. De IVN-gids vertelt er meer over. De wandeling duurt maximaal 2 uur.

Wie mee wil wandelen, kan zich op 15 september om 13.00 uur melden in de tuin van het Ambtmanshuis. De ingang tot de tuin is naast Ambtmanstraat 17. Het Ambtmanshuis zelf is deze dag ook open voor bezichtiging. Vooraf aanmelden voor de bomenwandeling is niet nodig. Deelname is gratis. Graag tot dan.

Voor meer informatie over deze bomenwandeling kun je terecht bij Eefke Halma, eefke@phkholding.nl.

Foto: Tineke Swaneveld 

Algemene informatie

zondag 15 september 2019 - 13:00
Locatie: 
Ambtmanstuin
Ambtmanstraat 17
Tiel
Nederland
Google Maps image