West-Betuwe
Bomen & Struiken
Op
zaterdag12sep202014:00

Bomenwandeling in Geldermalsen

Het Lingepark en de Heemtuin vormen samen boomrijk groen vlakbij het centrum van Geldermalsen. Iedereen kan er vrij wandelen. Maar welke bomen zie je er eigenlijk? Van welke boom schilfert de stam? Welke bomen hebben helikoptertjes of neusjes? Van welke boom vallen die kleverige vruchtjes? IVN organiseert een middagwandeling door beide parken. Met uitleg over de soort bomen en hun vruchten, over vogels en de schimmels die met de bomen samenleven.

Het Lingepark ligt direct naast de brug over de Linge. Er staan veel verschillende en mooie bomen. Echte Nederlandse bomen als Els en Es, parkbomen zoals de Plataan, maar ook de exotische Ginkgo. Achter de parkeerplaats van AH ligt de Heemtuin. Dit langgerekte park kenmerkt zich door allerlei typisch Betuwse landschapselementen: knotwilgen, hoogstamfruit, griend en elzenbroekbos, meidoornhagen, notenbomen en Italiaanse populieren. De gidsen van IVN West-Betuwe vertellen er meer over.

Praktische informatie

  • De bomenwandeling is 12 september van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Loop je alleen het Lingepark mee, omdat je op deze Open Monumentendag een monument wilt bezoeken? Geen probleem, dan ga je na een uur weg.
  • In verband met ons coronaprotocol lopen we met kleine groepen, zodat we ons aan de RIVM-maatregelen kunnen houden. Daarom moet je je vooraf aanmelden met naam, aantal deelnemers en telefoonnummer bij IVN natuurgids Fieke Vos (fieke.vos@kpnmail.nl).
  • Deelnemers krijgen vooraf een bevestiging met informatie over de startlocatie en coronamaatregelen.
  • Deelname aan deze wandeling is gratis.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze bomenwandeling kun je terecht bij Fieke Vos via fieke.vos@kpnmail.nl

Foto: Bomen in het Lingepark. Fieke Vos

Algemene informatie

zaterdag 12 september 2020 - 14:00 tot 16:00