West-Betuwe
Overig
Op
maandag04jul202207:00

Bioblitz in voedselbos Lingehout

Voedselbos Lingehout tussen Tiel en Geldermalsen is een duurzaam landbouwsysteem in wording. Het doel is om het gangbare grondgebruik van mais en fruitteelt om te vormen naar een voedselbos. De eerste aanplant is dit jaar gedaan. Om te kijken hoe de biodiversiteit zich ontwikkelt, wordt er op 4 juli een nulmeting gedaan.

We gaan dan met zoveel mogelijk mensen soorten tellen: inwoners uit de omgeving, biologiestudenten, IVN-ers, jongeren van JNM en andere belangstellenden. De hele dag, van 7.00 uur ’s morgens (voor de vogels) tot 1.00 uur ’s nachts (voor nachtvlinders en vleermuizen). En tussendoor komen planten, insecten en andere soorten aan de orde.

voedselbos, Lingehout, naambordNaambord Voedselbos Lingehout. Voedselbos Lingehout

Doe je ook mee?
Je kunt je aanmelden voor een tijdvak en een voorkeur voor een soortgroep opgeven. Uitleg volgt op 4 juli. Speciaal voor onze natuurgidsen: we zoeken ook begeleiders om de mensen met minder ervaring te helpen. Als je dat leuk vindt, kun je dat aangeven. 

Ben je net zo enthousiast als ik over dit project? Of vind je het leuk om in een nieuw gebied soorten te tellen? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Meld je dan aan!

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier: https://voedselboslingehout.nl/evenementen/bioblitz/

Hopelijk tot 4 juli!

Kinie Lont
IVN-natuurgids en deelnemer Voedselbos Lingehout

Foto: Voedselbos Lingehout. Voedselbos Lingehout

Algemene informatie

maandag 4 juli 2022 - 07:00 tot dinsdag 5 juli 2022 - 01:00