West-Betuwe
Overig
Op
zondag19sep202112:00

19 september Libellen bij Ode aan de Linge

In de Heemtuin in Geldermalsen vindt zondag 19 september het jaarlijkse festival Ode aan de Linge plaats. Het is een kleinschalig festival op het snijvlak van kunst en natuur. IVN West-Betuwe organiseert in het kader van Ode aan de Linge een activiteit over libellen.

Kijk eens aan de hand van een foto hoe kunstig en mooi een libel er eigenlijk uit ziet! En hoe komt zo’n mooie libel uit zo’n raar larvehuidje? Daarna gaan IVN-natuurgidsen met de deelnemers een korte wandeling maken in de Heemtuin op zoek naar libellen. Als we geluk hebben, zien we een paar libellen vliegen of misschien kunnen we hun larvehuidjes vinden. En anders zijn er zeker prachtige ‘natuurkunstvormen’ te ontdekken.

viervleklibel, metamorfosePraktische informatie

  • Het festival is zondag 19 september van 12 tot 21 uur in de Heemtuin in Geldermalsen. Meer informatie over het festival vind je op de website van Ode aan de Linge.
  • De korte wandelingen onder leiding van een IVN-natuurgids zijn tussen 14.00 en 18.00 uur en afhankelijk van de belangstelling. We maken kleine groepen om op 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen blijven.
  • Aanmelden voor een korte wandeling kan op 19 september bij de IVN-stand in de Heemtuin.

Foto's: Metamorfose Viervleklibel. Anton Lemmers

Algemene informatie

zondag 19 september 2021 - 12:00 tot 21:00