Weert e.o.
Bloemen & Planten
woensdag08jan2020

Nieuwe plantengroep IVN Weert eo met jaarprogramma

Het is al een aantal  jaren geleden dat het IVN Weert e.o. een floragroep had en heel veel mensen hebben in de loop van de jaren gezegd, wat jammer eigenlijk dat onze afdeling geen plantengroep heeft.

Daar komt nu verandering in. Een kerngroep is bezig met de voorbereidingen.
Zo is er een programma opgesteld voor 2020. Meestal gaan we de 3e zaterdag van de maand op pad. Starttijd 9.00 uur. Enkele keren sluiten we aan bij andere activiteiten.
Een overzicht:
za 15 feb Startbijeenkomst NMC De Ijzeren Man Kale bomen en struiken
za 21 mrt De Krang
zo 19 apr Voorjaarswandeling Geuldal
za 16 mei Gerendal
za 20 jun Schaapsdijk
za 18 jul Roeventerpeel
za 15 aug Inventarisatie De IJzeren Man
za 19 sept Boshoverheide en Loozerheide
zo 18 okt  Paddenstoelenmiddag
za 21 nov Bomenwandeling
za 19 dec Binnenbijeenkomst

Verder zijn we van plan om in het voorjaar een korte plantencursus te geven, voor iedereen, die graag basiskennis over planten op willen doen. Ook voor mensen die daarna lid van de plantengroep willen worden.
Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Daarnaast zijn er al een aantal mensen die nu al aangegeven hebben lid van een plantengroep te willen worden.

Het doel van de plantengroep is vooral veel plezier hebben in het vinden en bekijken van allerlei bloemen en planten, daarnaast de planten te gaan determineren in het veld. Hoe er precies gewerkt gaat worden zal al werkende duidelijk worden. Je kunt het per gebied waar je naar toe gaat bekijken, maar ook per onderwerp, bijvoorbeeld medicinale kruiden, of per biotoop. 

Spreekt dit je aan, wil je graag mee gaan doen, neem dan eens contact op met  Hans de Leuw tel. 06-49952776 dan kun je met hem bespreken wat jij graag zou willen, of stuur een mailtje naar: hansdeleuw@ziggo.nl

 

Ine van Woensel.